Снимка: istock

Здравето и състоянието на ноктите зависи до голяма степен от начина на живот, храненето и наличието или не на различни хранителни дефицити. За да са здрави, ноктите се нуждаят от витамини, минерали и протеини, които ги изграждат.

Нашите нокти са проекция на вътрешното ни здравословно състояние. Те могат да покажат от какво имаме нужда или с кои дейности прекаляваме в ежедневието си.

Ако ноктите ви са започнали да се разслояват или чупят, ето какво може да означава това.

Възраст

С напредване на възрастта не само кожата и косата се променят. Ноктите също започват да губят здравината си. Ако сте на възраст над 50 години, вероятността чупливостта на ноктите ви да е предизвикана от стареещите процеси в организма не е никак малка.

Почистващи препарати

Ако редовно използвате почистващи препарати в домакинството, те могат да са в основата на уязвимостта на ноктите ви. Дори не толкова агресивните препарати, като тези за миене на съдове например, могат да влошат здравето на ноктите. Носете предпазни ръкавици.

Професионален маникюр

Геллакът и акрилният маникюр са удобни процедури, помагащи на много дами да получат перфектния дълготраен маникюр. Тези лакове обаче са още по-агресивни от обикновените. Премахването им също подлага ноктите на истинско изпитание. Редовните посещения при маникюристката ви може да са причинител на проблемите с ноктите ви. Отделете им време за повече грижи и подхранване и разредете посещенията в салона за красота.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase