Снимка: Pexels

Ако търсите лек продукт, който да добавите към ежедневното меню, да приготвяте вкусни и здравословни рецепти с него, защо това да не бъде изварата. Този млечен продукт може да бъде закупен в различни форми, в зависимост от съдържанието на мляко и мазнини в него.

Изварата е богата на протеини, цинк, желязо, калий, мастни киселини. Консумацията ѝ намалява риска от мускулни крампи, но не само. Вижте няколко ползи за здравето и защо е добре да я направите част от менюто си.

Намалява риска от рак на гърдата

Изварата съдържа добри количества калций и витамин D, за които се смята, че намаляват риска от развитието на рак на гърдата. Според дългогодишно американско проучване, жените в пременопауза, които поддържат добри нива на калций и витамин D са с по-нисък риск от рак на гърдата.

Полезна храна за бременните

Менюто на бременната трябва да е разнообразно и да ѝ осигурява важни хранителни елементи. Изварата е една от най-полезните храни за бъдещата майка и развиващото се бебе, защото съдържа фосфор, който е важен за укрепването и развитието на костите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase