Снимка: Istock

Възхищаваме се на фината фигура и гладката кожа на японките. Освен на генетика, те дължат своята красота на един много лесен за спазване ритуал – чаша вода на празен стомах веднага след събуждане. Тъй като 70% от човешкото тяло е вода, важно е неговите водни запаси да бъдат постоянно поддържани.

Дългосрочната дехидратация може да бъде част от причините за появата на ревматоиден артрит, колит, хипертония, затлъстяване, хемороиди, рак на гърдата, синузит и други.

Когато сутрин се събудим е хубаво да изпиваме поне 150 мл свежа вода, като е важно 45 минути след това да не закусваме (ако имаме това време).

Какви са ползите за здравето от сутрешната чаша вода, вижте в следващите редове.

Възстановявате хидратацията на тялото

След 8 часа сън тялото има нужда от рехидратация. Чаша вода след събуждане ще осигури на клетките ви необходимото.

Елиминирате голяма част от токсините

След като сте подхранили клетките, помагате на тялото да прочисти част от токсините в него. Когато спим, нашето тяло се възстановява, балансира хормоните, но в него протичат и други важни процеси.

В резултат токсините и други отпадъчни материали се освобождават и чакат да бъдат елиминирани. Чаша вода след сън ни помага да прочистим тялото си, но също така на закуска ще можем да абсорбираме повече хранителни вещества.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase