Снимка: Istock

Колко често консумирате прясно и кисело мляко и как се чувствате, след като ги хапнете?

При някои хора веднага след като са се насладили на вкуса им се наблюдава подуване на стомаха, усещане за тежест, газове, диария.

Лактозната непоносимост е една от най-често срещаните непоносимости към храни. За съжаление с напредване на възрастта, в организма ни намалява ензимът, който разгражда лактозата. Ето защо в даден момент може да започнем да изпитваме тези неразположения след кофичка кисело мляко.

Страдате ли от хранителна непоносимост и как тялото сигнализира за нея, вижте в следващите редове.

Имате диария

Ако веднага след консумацията на определен вид храна, получавате разстройство, това най-вероятно подсказва за хранителна непоносимост. Диарията, газовете или всяко чувство на дискомфорт в стомаха често са основният симптом на такава нетолерантност.

Тежка коремна болка

Един от най-честите симптоми, с които тялото ви подсказва, че храносмилателната система страда от вероятна консумация на определена храна са болките в стомаха, корема. Ако това неразположение е често срещано при вас, обърнете внимание на консумираната храна или напитки.

Болката нерядко е съпроводена с подуване, газове. Може да почувствате спазми и болки в стомаха и ако преяждате често или сте приели твърде много течности наведнъж.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар