Снимка: pixabay

Разширените вени са един от най-често срещаните проблеми свързани с кръвоносните съдове. По-често разширените вени се срещат при жените, отколкото при мъжете.

Бременност, наднормено тегло, ген, заседяване, работа, изискваща стоене, са сред най-вероятните причини за тяхната поява.

Въпреки че има разнообразни и модерни начини за подобряване състоянието им, вижте и как може да облекчите неразположенията и с помощта на билки. Важно! Преди да приемате добавки, отвари, консултирайте се с лекар или фармацевт.

Хамамелис

Хамамелис може да приемате под формата на чай или външно. Билката има стягащо, тонизиращо съдовете действие. Хамамелисът спомага за възстановяването на естествената еластичност на вената и може да помогне за облекчаване на болката и сърбежа, свързани с разширените вени.

Външно може да нанасяте върху засегнатите участъци с леки масажни движения масло от хамамелис по 2-3 пъти на ден. Движението трябва да става отдолу нагоре.

Невен

Ако вашите разширени вени са сърбящи, възпалени или раздразнени, тогава невенът е точно това, което ви трябва, за да облекчите симптомите. Неговите противовъзпалителни свойства намаляват отока и болката, като възстановяват кожата и подобряват кръвообращението.

В аптеките може да намерите мехлеми с невен или билково масло, което да нанасяте върху засегнатите места.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase