Снимка: Pixabay

Доброто кръвообращение е от съществено значение за здравето на сърцето и на целия организъм. Хората склонни към образуването на кръвни съсиреци, приемат специални лекарства, които разреждат кръвта. 

Редовната физическа активност и начинът на хранене са в основата на доброто кръвообращение. Вижте кои храни могат да ви помогнат по естествен начин да поддържате здраво тялото си.
 
Чесън
 
Суровият чесън е отлична превенция на атеросклерозата. Болестта се съпровожда от развитието на формации по вътрешните стени на съдовете, което пречи на нормалното кръвообращение. В допълнение, чесънът нормализира кръвното налягане, така че неговата полза за сърдечносъдовата система е незаменима.
 
Добавяйки чесън към ястията си може да намалите количеството сол, с което овкусявате блюдата си.
 
Червени боровинки
 
Антиоксидантите са необходими за нормалното функциониране на тялото. Те помагат за неговото прочистване от вредните токсини, които са причина за развитието на различни патологии. Боровинката е богата на естествени антиоксиданти, затова тя успешно пречиства организма, засилва имунната функция, облекчава възпалението и укрепва органите на сърдечносъдовата система.
 
Освен нея, ананасът е друг плод, който ще ви помогне да подобрите кръвообращението си. Хапвайте го пресен, не консервиран.

Останалите храни вижте в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase