Снимка: Reuters

Обичате ли да хапвате тиквени семки? Ако сте любители на тази суперхрана, трябва да знаете, че те са богати на цинк, който е от съществено значение за еластичността и здравината на съединителната тъкан на тялото. Цинкът може да подпомогне „ремонта“ на клетките и забавянето на степента на разграждане на колаген.

Всички тези функции са ценни за намаляване на целулита. Голяма част от вероятността да имаме целулит е базирана на генетиката, но също така и начинът на живот определя дали и в каква степен ще го имаме.

Хубаво е, че има суперхрани, чиято консумация може да ни помогне по естествен начин да подобрим състоянието на кожата си. Вижте кои са. 

Сладки картофи

Един от хранителните елементи, който прави сладките картофи подходящи в борбата с целулит е високото им съдържание на витамин А. Той е приятел на кожата и също спомага за синтеза на колаген. Сладките картофи ще ви осигурят и магнезий, който ще благоприятства кръвообращението, както и механизмите за детоксикация на организма.

Хлорела

Хлорела са вид водорасли, които най-често ще откриете в биомагазините под формата на прах. Приемът на храни с високо съдържание на хлорофил, може да помогне за подобряване синтеза на колаген в кожата, като по този начин ще намалите целулита. Водораслите съдържат магнезий и цинк, които осигуряват допълнителна подкрепа срещу целулита. Освен тези предимства, консумацията им ще ви осигури протеини и витамин В12. Хлорела може да включите във вашите смути напитки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase