Снимка: Reuters

Носенето на сутиен по време на сън може да увеличи риска от рак на гърдата. Това показват данни на Американското дружество за борба с рака. Съществуват и разни остарели схващания, че този вид бельo уврежда гръдния кош по време на сън. Но всъщност предимствата от спането със сутиен са повече, отколкото недостатъците.

Смъртността от рак на гърдата е една от причините, каращи жените да не носят сутиен и през нощта. Първите притеснения сред представителките на нежния пол в САЩ се появяват в средата на 90-те години, когато излиза книгата: "Облечен,  за да убива: Връзката между рака на гъдрата и сутиена". 

В нея пише, че спането със сутиен и като цяло по-честото му носене може да доведе до запушване на лимфната система и появата на лимфни възли в подмишниците. От Американското дружество за борба с рака отхвърлят подобни твърдения като посочват, че авторите на четивото нямат достатъчно доказателства.
 
Каква точно е ролята на сутиена върху риска от рак на гърдата и какъв тип сутиен да изберете, за да сте спокойни и по-защитени, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase