Източник: Reuters

След като си вземем душ, се чувстваме като чисто нов човек. На какво обаче се дължи това? Според научни доказателства къпането има както физически, така и психически ползи, благодарение на които се чувстваме по-добре, а продължителността им трае поне 24 часа.

Докато душът е много по-удобният и бърз начин да се изкъпем, потапянето във ваната има и допълнителен ефект, тъй като влияе благоприятно на настроението ни.

Психологът Нийл Морис пояснява, че къпането намалява песимизма, като допълва, че по този начин наистина можем да се откъснем от ежедневието и да си осигурим изключително необходимите ни тишина и комфорт.

Освен подобряване на настроението, къпането във вана може да намали възпаленията, да подобри съня, да облекчи мускулните неразположения и да помогне срещу депресията.

Останалите ползи може да намерите на Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

2

гавра

преди 5 години

Това във връзка с новината от вчера, че ще спират за месец топлата вода в половин София ли е? Как се ебавЪте с нас само. Евала.

1

Анонимен

преди 5 години

Днес е 20 април. Ако напишете тази дата в гугъла излиза прогноза за времето и че 20 април е ден на марихуаната я Бургас. Никъде не пише за Честване на Априлското въстание. Та чудим се този гугъл български ли е, османски ли е, на притворено общество ли е и какво да го ползваме. Става само да четем фалшивите му новини докато трупаме така наречения си профил в някакъв фалшив нет. По - здрави на четящтия/та.