Кадър: Reuters

Случаи на неправомерно платени средства в 20 болници и при двама лекари от извънболничната помощ са открили инспекторите на агенция "Медицински одит" през 2016 г.

Общо жалбите със "съмнения за корупционни практики" и последвалите проверки са били в 74 болници, 26 лечебни заведения в извънболничната помощ, 1 хоспис и едно здравно застрахователно дружество.

На 20-те болници, където агенцията е потвърдила нарушенията, са съставени административно-наказателни производства, на места са сезирани "съответните институции по компетентност".

От агенцията не описват повече подробности, нито кои са болниците, където са открити нарушенията.
 

Коментари Напиши коментар

12

Коко

преди 5 години

Окръжна болница в Русе е една от тях

11

Анонимен

преди 5 години

Нашите лекари са се превърнали в прошляци с това искане на пари . Просто е срамно всичко това. Един път ти плаща здравната каса и втори път пациента . После , защо ***.те ги бият . Ами какво да ви правят кажете....

10

Дедо

преди 5 години

Това е ГЕНОЦИД.България е единствената страна в света в която плащаш хем плащаш стриктно данъка си за здраве,хем ти свалят ризата от гърба още при влизане в болница.Излиза,че данъка покрива единствено лошото отношение и киселата гримаса на персонала.Затова много от младите емигрираха и продължават,включително и моите деца,което е жалко и с безвъзвратна посока.Не искат и да чуят за България.