Снимка: архив, Reuters

За първи път от 11 години насам държавата отчете спад на хоспитализациите. Това, че сме влизали по-малко в болница обаче, съвсем не означава, че населението на България е здраво.

През 2005 година повече от 1 милион и половина пъти българите са влизали в болница. Това число нараства постоянно до 2014 година. Тогава броят на хоспитализациите е надминал 2 милиона. И така за първи път през миналата година сме влизали малко по-малко в болница, изчислява държавата.

Цифрите доказват и до болка познатия проблем на българина, че трябва да вади пари от джоба си, за да се лекува, съобщава Нова тв. През 2015 година средно сме харчили по 248 лева за здравето си, като в това не включваме здравните осигуровки. А тази сума е с 13 лева, повече в сравнение с предходната година.

Коментари Напиши коментар

12

Gym

преди 5 години

Chudesno. :-)Eto polzata ot biking, swimming, kayaking, surfing, running, jogging, climbing, training...:-)

11

до 14

преди 5 години

Хайде тогава кажи за кого да гласуваме като са всички от БКП и само дето кокалите на Тодор Живков не са изровили и окачили на статив та и за него да може да се гласува.То това са пародии на избори-и 1000 кандидата да има всичките са техни-на БКП.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10,Моля се на Господ да не работиш в сферата на обслужването. Дано дори животни не обслужваш, че горките...