Снимка: Reuters

Докато много мъже не внимават особено как се хранят, учените твърдят, че здравословното хранене може да означава различни неща за двата пола, тъй като телата им имат различни "изисквания". Дори да не сте маниак на тема фитнес и хранене, е хубаво да включите тези продукти в менюто си:

Домати

Доматите често са считани за суперхрана заради полезните си съставки. Те съдържат ликопен, който предпазва от рак на дебелото черво и простата, намаляват риска от сърдечносъдови заболявания и понижават нивата на холестерол, които често са завишени именно при господата.

Стриди

Говори се, че те са афродизиак, но това не е най-ценното им свойство. Те съдържат цинк, особено важен за плодовитостта (повишават качеството на сперматозоидите) и сексуалното здраве на мъжа.

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни съдържат много витамини, минерали и фибри. Овесът и кафявият ориз имат здравословни количества витамини, полезни за цялостното благосъстояние на организма и също така помагат за облекчаване на депресията. Проучванията показват, че фолиевата киселина може да поддържа сперматозоидите здрави, докато биотинът помага срещу косопад.

Чесън

Чесънът е много полезен за сърцето, а изследвания показват, че мъжете, които го консумират, имат по-ниски нива на холестерол.

Останалите полезни за мъжа храни вижте тук

 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

А какво да пием?

6

11

преди 6 години

Кат гледам, тука храни няма.

5

Анонимен

преди 6 години

Домати и чесън но от домашната градина. Тези в магазина вместо да помагат ви тровят с нитрати и най различни химикали. Отглеждам си домашнш плодове и зеленчуци които нямат нищо общо с тези пластмасовите от магазините. Защо в статията не се споменава че само домашно произведените домати имат тези качества за които пишат?