Снимка: Reuters, архив

Забавянето на дейността на яйчниците, периодичното свръхпроизводство или недостиг на някои хормони през менопаузата водят до различни здравословни оплаквания. Очакванията на повечето жени са свързани с дискомфорта от горещите вълни, физическа и сексуална непривлекателност, както и застращаващите ги остеопороза и риск от сърдечен инфаркт и др.

Менопаузата не е болест, за да изисква лечение – подчертава графиня Ангелика Волфскийл, немски натуропат и Шуслеров терапевт. Менопаузата е естествена еволюция на женския организъм и трябва да я приемаме като шанс за едно по-пълно разбиране на своето тяло и психика.

Ангелика Волфскийл за пети пореден път гостува у нас по покана на Европейското общество по интегративна медицина в България, за да изнесе образователни лекции за природните методи за лечение на заболяванията на женската полова система. А такива са: гинекологични възпаления, кисти на яйчниците, менструални нарушения, миоми, оплаквания, свързани с климактериума и др.
 
Съветите на популярната немска природолечителка включват цялостна промяна в начина на живот и дори в храненето, както и лечебни схеми за изчистване на организма на клетъчно ниво и връщането му към здравословен баланс.
 
Как да преживеем менопаузата по-леко ще разберете от материала на Юлия Кондева на Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase