Източник: Reuters

Причините за появата на косопад може да са различни. Вярно е, че състоянието се наблюдава по-често сред мъжете. При жените обаче то е далеч по-проблемно и неприятно. А знаете ли, че може да му повлияете и с помощта на някои масла?

Когато става дума за грижа за коса, бадемовото масло е много ефективно. То има омекотяващо и успокояващо действие. Богато на витамините D и E и минерали като калций и магнезий, бадемовото масло действа като естествен омекоител за косата, предотвратявайки изсушаването и чупенето й. 

Резултатът е по-малко загуба на коса. Подхранването й гарантира нейната здравина, силна и плътност. 

Трябва да подгреете бадемовото масло, след което нежно го втриете в скалпа. По този начин то прониква в кожата. Трябва да останете с маслото възможно най-дълго, за предпочитане през нощта, след това го отмийте с мек шампоан. 

Ако обаче сте алергични към ядки, не бива да използвате бадемовото масло!

Маслото от лавандула също е много полезно за косата. То повишава циркулацията на кръвта в скалпа. Има и антибактериални свойства, които пазят кожата на главата от инфекции и подобряват здравето й. 

Вземете малко лавандулово масло и го смесете с кокосово масло или със зехтин. Нанасяйте от сместа ежедневно върху скалпа и оставете да престои през нощта. На сутринта отмийте с мек билков шампоан.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase