Снимка: Outnow.ch
Чаша вино, бира, коктейл Маргарита...Всички те са сред любимите ви напитки, но когато прекалите с тяхната консумация, може сериозно да навредите на здравето си. Вредите почти никога не се проявяват на момента.

Повечето от тях действат във времето. Вижте как честата консумация на алкохол влияе върху здравето ви.

Нарушава вашата тренировка

Ако предната вечер сте били на парти, пропуснете тренировката. Консумацията на алкохол е вредна за всяка фитнес тренировка. Алкохолните напитки не само дехидратират организма, но ще забавят вашето възстановяване и ще попречат на издръжливостта ви в спортната зала.

Прекомерната консумация на алкохол може да има отрицателно влияние и върху някои групи мускули, като седалищните и тези на бедрата ви. Затова тренировката след консумацията на алкохол не се препоръчва.

Може да увреди вашето ДНК

Според изследване, публикувано в списание Alcohol, няколко коктейла седмично могат да доведат до оксидативен стрес или увреждане на ДНК. В изследването са били разгледани две групи студенти.

Едната група са консумирали около 3 халби бира на седмица, докато другата не са имали консумация на алкохолни напитки. Резултати показали, че първата група има два пъти по-големи щети на клетките за разликата от втората, която избягва консумацията на алкохол.

Отразява се на апетита и теглото ви

Вероятно сте забелязали, че след парти изпитвате постоянен глад за високо калорични храни. Това е така, защото консумацията на алкохол оказва негативно влияние върху хормона лептин.

Той отговаря за метаболитните процеси и за регулирането на апетита. Това несъмнено ще се отрази на вашата фигура.

Останалите причини да намалите консумацията на алкохол, може да научите в Az-jenata.bg.

Коментари Напиши коментар

9

До neo5

преди 7 години

А бе пич...заради такива безделници като тебе, които се наливат с ракия всеки ден от седмицата, я докарахме дотук. Ти не си ли на работа на следващия ден, бе ? И да си, сигурно си келнер в някоя селска кръчма и бачкаш за 400 лв на месец. Много глупав народ станахме заради такива като тебе. Викаш пиене и ядене да има, нали ??? Ти цели нямаш ли в живота ? Образование, кариера ? Е такива като тебе ще си изгният тука в България. После политиците са ти виновни, а? Наливай се още с ракиджос и бира !

8

Гнафт

преди 7 години

Всичко зависи от количеството

7

Анонимен

преди 7 години

Нео,рака е наследствен.Ако много се ядоаваш,сътресираш може и да се отключи.И при диабета е така.Може да си ги носиш наслефсъвено тези боьести,но никога да не се разболееш от тях.