Източник: Reuters

Сексуалните нарушения се обясняват с невъзможността на двамата сексуални партньори да изживеят пълноценно сексуалния си контакт. Това в много нарушения влошава при двойките, както социалния им контакт, така и възможността в бъдеще връзката да се развие и да прогресира на по-високо емоционално ниво. Макар и сексуалните проблеми да не увреждат в директен смисъл физиологичните способи на организма, те могат да повлияят по много негативен начин върху психиката на човек и да предизвикат сериозни депресивни смущения, тревожност или обезсилващи организма състояния.

Най-честите симптоми при мъжете, които може да алармират за сексуален проблем са няколко. На първо място специалистите по сексология отбелязват настъпващата спонтанно преждевременна еякулация. Този проблем може да доведе до страх и неувереност най-често у младите мъже или липса на самоувереност и поява на съмнения за собствената им мъжественост.

Друг чест сексуален проблем при мъжете е забавената или невъзможна еякулация. Често това състояние се провокира от нарушения по хода на пикочния канал. Особено често е като усложнение след прекарани уретрити, простатити или възпаления на кожата на пениса – баланит.

Често срещан проблем в младото общество е и еректилна дисфункция. Това е състояние, при което мъжете не достигат ерекция и половият акт е невъзможно да бъде извършен. Специалисти по урология отбелязват, че възпаление на епидидима в тестисите често е причина за стерилитет при мъжете, както и наличието на някои полово предавани болести или торзия на тестисите при силови натоварвания.

 

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase