Източник: Reuters

Грипният сезон в Европа набира сила и се очаква да достигне своя пик към края на януари. Всяка година излизат нови ваксини, които, противно на разпространеното мнение, не са „същите лекарства на нови цени”, а са подобрени версии на същите лекарства, които са предназначени да омаломощават най-новите тазгодишни вирусни щамове.

Много от пациентите отказват ваксинация, което е тяхно право. Но информиран избор ли правят или се поддават на масовия страх от ваксини?

Основните причини за отказ от противогрипна ваксинация, според проучване на изследователи от Boston University, са реакциите на близки и познати. Не са редки случаите, в които ваксинираните описват, че след инжекцията развиват най-тежкия грип от години или поне негови симптоми: отпадналост, умора, мускулни болки и др.

Макар симптомите им да са сходни, хората трявба да правят разликата между настинка и грип - едното е заболяване причинето от комбинирания ефект на простуда и риновирусна или коронавирусна инфекция, а другото е инфекция причинена от инфлуенца вируси. Противогрипните ваксини създават защита само срещу инфлуенца вируси.

 

Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg

Коментари Напиши коментар

8

Лоша работа

преди 7 години

Аз от 15 години се ваксинирам и съм доволна. Не съм боледувала от грип, разбира се други вируси са ме спохождали. Дъщеря ми отказва да се ваксинира и всяка зима боледува, не мога да докажа дали от грип или други вируси, но ми прави впечатление, че боледува много по-тежко от мен. Моето мнение е, че ако има нещо което може да ти спести разболяване, глупаво е да не го използваш.

7

по зле е

преди 7 години

zasega ima danni че осигуряват левкози,диабет,псевдопроказа и СПИН, засечени са около чумни зарази подавани при тн ваксинации индивидуално и групово чрез ползване на черни обемни скенери за мутагенизиране /такива с а много телефони с черни и подобни холограми убиици нарочно вкарани в тях.Много видове нарочно рекламирани осигуряват трайно безплодие у жените...въобще може д а прочетете ако намерите "световната конспирация ..." на д-р Драганов

6

9999

преди 7 години

Такъв тежък грип изкарах след ваксина, че никога вече няма да се сетя да се ваксинирам!