Снимка: Reuters

Замърсеният въздух може да е причина за тъжните ни мисли и чувство за нещастие. До това заключение достигнаха група изследователи от университета Трент, Канада.

 Те анализират данните от 14 европейски страни в това число и Великобритания, Германия, Франция и Дания. Изследователите отчитат степента на замърсяване във всяка една от държавите, както и количеството на въглеродни емисии. След това провеждат анкета сред населението относно степента на щастие и нещастие.
 
Резултатите показват значима корелация между високите нива на замърсяване и ниските нива на щастие и радост сред населението.
 
Замърсеният въздух вреди и на съня и здравословното състояние, което респективно оказва влияние и върху степента на щастие, допълва изследователският екип.
 
Те се надяват, че резултатите от проучването ще насърчат европейските правителства да предприемат по-сериозни действия за ограничаване на замърсяването с цел подобряване живота и щастието на населението.
 
Специалисти препоръчват да се използва всяка възможност за разходки сред природата или в местности с по-чист въздух. Това значително ще подобри настроението, тонуса и жизнеността.
 
Още интересни новини за здравето може да намерите в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase