Снимка: Reuters

1. Твърде много време пред телевизора

Често след напрегнат ден си мечтаем за почивка пред телевизора, когато умът ни се „гмурка“ в морето от риалити шоутата и драматични сериали. Но, ако това е основното ни занимание в свободното време, е проблем. Според проучване прекарването на много време пред телевизора е възможен признак за липса на щастие.
 
Изследователи от Чикагския университет провеждат проучване за оценка на социалния климат в САЩ. Установява се, че независимо от образование, доходи, семейно положение или възраст, по-щастливите хора гледат около 30% по-малко телевизия всяка седмица, в сравнение с тези, които се чувстват потиснати. Щастливите хора отделят 19 часа на седмица за телевизия, а нещастните - 25 часа. 
 
Вместо с дистанционно в ръка, експерти съветват да се отдадем на други приятни занимания, хоби, спорт, разходка с приятели, доброволческа дейност или участие в организирани активности.
 
2. Проблемни взаимоотношения
 
Срещате ли трудност в решаването на проблеми с партньора си или с друг близък човек? Лесно си изпускате нервите или нямате желание за комуникация?
 
Проблемните отношения са сигурен знак за нарастващо униние. 
 
Хората, които се чувстват нещастни, не разширят приятелския кръг и не желаят да се срещат с нови хора. А е установено, че хората с много социални връзки са с най-високи нива на удовлетвореност от живота. Например, проучванията показват, че семейните са по-щастливи от необвързаните. 
 
За останалите два признака може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase