Снимка: Reuters

Букви, а до тях цифри, те - върху кутийки с латински имена. Ако за първи път ви се налага да си купите хомеопатично лекарство, сигурно се чудите какво означават всички странни съкращения на опаковките. Преди да посетите аптеката е добре да знаете няколко лесни правила за подбор на медикаментите.

 
1. Какво представляват?
 
Хомеопатичните лекарства са лекарствени продукти, произвеждани съгласно правилата на Хомеопатичната фармакопея. Те се приготвят от растения, минерали, животински отрови и други субстанции, чрез така наречения метод на потенциране, който се състои от последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи енергични разтръсквания. Последователните разтръсквания усилват действието на разтворите. 
 
Най-ценното на този начин на производство е, че дори силно отровни вещества, се освобождават от своята токсичност и се превръщат в животоспасяващи лекарства. Най-ефикасните хомеопатични лекарства при тежки случаи се получават именно от отровните вещества на растения. Тази поредица от разреждания означава, че хомеопатичните лекарства са безопасни и могат да се използват при деца, бременни, кърмачки и възрастни хора.
 
Какво означават буквите и цифрите на хомеопатичните продукти може да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase