Снимка: Reuters

Букви, а до тях цифри, те - върху кутийки с латински имена. Ако за първи път ви се налага да си купите хомеопатично лекарство, сигурно се чудите какво означават всички странни съкращения на опаковките. Преди да посетите аптеката е добре да знаете няколко лесни правила за подбор на медикаментите.

 
1. Какво представляват?
 
Хомеопатичните лекарства са лекарствени продукти, произвеждани съгласно правилата на Хомеопатичната фармакопея. Те се приготвят от растения, минерали, животински отрови и други субстанции, чрез така наречения метод на потенциране, който се състои от последователни разреждания на изходната субстанция в алкохол и дестилирана вода и последващи енергични разтръсквания. Последователните разтръсквания усилват действието на разтворите. 
 
Най-ценното на този начин на производство е, че дори силно отровни вещества, се освобождават от своята токсичност и се превръщат в животоспасяващи лекарства. Най-ефикасните хомеопатични лекарства при тежки случаи се получават именно от отровните вещества на растения. Тази поредица от разреждания означава, че хомеопатичните лекарства са безопасни и могат да се използват при деца, бременни, кърмачки и възрастни хора.
 
Какво означават буквите и цифрите на хомеопатичните продукти може да прочетете в Puls.bg

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 години

Според мен за доста безвредни,знам го от личен опит.Една приятелка ме прати при тези хора и всичко беше наред. -- homeopathy-bulgaria/

29

gogott

преди 10 години

Много е опасно да слагате думичките "хомеопатично" и "лекарство" заедно. Простаците, дето ги мързи да понаучат малко химия и физика току виж са решили, че хомеопатията е вид лекарство.

28

хИмиопат

преди 10 години

Вярно е ,че са безопасни.Само дето са и без-ефективни :)