Канадски учени установиха, че вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката, съобщи  АМИ ТАСС.

В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.

Специалистите от университета в Торонто изяснили, че в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини или PFCAs.

Изводите били направени с помощта на опитни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на PFCA чрез храната или водата, които приемали.

Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.

Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на PFCA в опаковките на продуктите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase