Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Липсата на физическа активност трябва да се определи като "болест сама по себе си", настояват британски учени в публикация в British Journal of Sports Medicine, съобщи "Daily Telegraph".

Връзката между недостатъчната физическа активност и лошото здравословно състояние е много силна, твърдят д-р Ричард Уайлър от Импириъл колидж и д-р Емануел Стаматакис от Юнивърсити колидж в Лондон.

"Затлъстяването вече е класифицирано като заболяване от Световната здравна организация. Но то често поне отчасти има по-дълбока причина – липсата на достатъчно физически упражнения", посочва д-р Ричард Уайлър.

"Пари се вкарват за лечението на симптоми на липсата на физическа активност, като прекомерно напълняване, диабет, хипертония, сърдечносъдови заболявания, но не и за корените на тези заболявания", категоричен е той.

Неотдавнашни изследвания сочат, че само един от двадесет души извършва препоръчаното минимално количество физически упражнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Старец

преди 1 година

До АнонименМързелът е резултат от обездвижването ... или сковаването ... по много причини.Мързелът е симптом за физически и ... психически/душевни проблеми на личността.Мързелът, неосъзнат и нелекуван навреме, може да доведе до ... ред заболявания.Мързелът трябва да се осъзнава, анализира, противодейства и лекува ... своевременно.Най-лесният и ефективен начин за лечение е движението ... с бавно нарастващо темпо.

30

Анонимен

преди 14 години

Болест е, при това тежка и нелечима. :-)) Само дето какво е мързел? Аз може и да не спортувам, ама извършвам друга работа, не по-малко отговорна и по-лесна от физическата! Това, че работя с главата си, а не с ръцете си, прави ли ме мързелива! Едва ли! Според мен, мързел означава, правене на нищо, а не липса на физическа активност.

29

.................

преди 14 години

Мързелът не мори, а мъчи.

fallback