Снимка: БГНЕС

Англия обърна Дания с 2:1 след продължения и ще играе на финала на Евро 2020 срещу Италия в неделя.  Това ще бъде първи финал за "Трите лъва" на европейско първенство.

Двата отбора започнаха сравнително скучно стадион "Уембли", но после напълно оправдаха очакванията. Преди изтичането на половин час игра Микел Дамсгор откри резултата с перфектно изпълнен пряк свободен удар, като това се оказа и първият допуснат гол за "Трите лъва" на шампионата.

В 39-ата минута обаче капитанът на Дания Симон Кяер беше принуден да си вкара автогол след остро центриране на Букайо Сака, а малко преди това Каспер Шмайхел направи феноменално спасяване срещу Рахим Стърлинг.

Второто полувреме мина почти изцяло под диктовката на англичаните, които накараха Каспер Шмайхел да направи няколко спасявания, но като цяло липсваха чистите голови положения.

Двубоят влезе в продължения и в 104-ата минута Хари Кейн изведе англичаните напред, макар да пропусна от бялата точка. Шмайхел спаси неговия удар в долния десен ъгъл, но стрелецът направи успешна добавка и за първи път в историята класира Англия на финал на европейско първенство. Кейн вече има 10 гола на големи форуми за родината си, изравнявайки се с лидера в исторически план Гари Линекер.

Как премина срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase