Снимка: БГНЕС

Англия счупи половинвековната прокоба и най-после елиминира Германия на голям форум. Това се случи след успех с 2:0 на осминафиналите на Евро 2020, съобщават от Gol.bg

Вечните съперници изиграха спиращо дъха първо полувреме на стадион "Уембли", в което липсваха единствено головете. "Трите лъва" започнаха и завършиха частта с дълбока преса и смела игра, но пък германците също имаха своите възможности.

Мануел Нойер спаси страховит снаряд на Рахим Стърлинг, а на отсрещната врата непростим пропуск сам срещу вратаря направи Тимо Вернер. Секунди преди почивката Матс Хумелс се намеси блестящо в отбрана и не позволи на Хари Кейн да вкара сигурно попадение.

Второто полувреме започна с опасен удар на Хаверц, но в 75-ата минута "Трите лъва" поведоха. Рахим Стърлинг започна акцията и завърши с точен удар в малкия пеналт. Малко след това Германия можеше да изравни, но Томас Мюлер направи непростим пропуск. Така дойде 86-ата минута, в която Хари Кейн удвои аванса на своите и прати цялата нация в екстаз.

Така за първи път от 1966 година (финала на световното) насам Англия елиминира Германия на голям футболен форум. На четвъртфиналите (3 юли в Рим) момчетата на Гарет Саутгейт излизат срещу Швеция или Украйна, които играят тази вечер от 22.00 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase