Снимка: БГНЕС

Уелс постигна изключително важна победа срещу Турция - 2:0 на Олимпийския стадион в “Баку” и направи важна крачка към класиране на следващата фаза на Евро 2020. “Драконите” направиха куп пропуски, като Аарън Рамзи профука поне четири чисти положения. Гарет Бейл пък пропусна дузпа в 61-та минута. В крайна сметка именно двамата най-опитни футболисти на Уелс изковаха успеха, съобщават от Gol.bg

В 42-та минута Бейл разсече защитата на турците с гениален пас, който остави Рамзи сам срещу вратаря Угурчан Чакър. Халфът чукна топката покрай стража и даде аванс на тима си. В добавеното време на срещата отново Бейл влезе в ролята на асистент, а Конър Робъртс довърши турците. Атмосферата в Баку бе изключително враждебна за островитяните, тъй като на стадиона имаше над 20 хиляди фенове, подкрепящи Турция.

В крайна сметка Уелс запази аванса си и дори към момента е на първо място в класирането на Група А с актив от 4 точки, след като в първия си двубой направи 1:1 с Швейцария. Турция пък записа второ поредно поражение на Евро 2020 след класиката срещу Италия (0:3) в мача на откриването. В 22,00 часа е другият мач в групата - на “Олимпико” в Рим Италия посреща Швейцария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase