Снимка: БГНЕС

Челси надви с 2:0 Реал Мадрид в полуфиналния реванш от Шампионска лига и с общ резултат 3:1 си осигури битка за трофея в най-престижния европейски клубен турнир.

Миналата седмица двата отбора завършиха наравно 1:1 в Испания.

Тимо Вернер откри резултата на "Стамфорд Бридж" в 28-ата минута, а в самия край на срещата Мейсън Маунт (85') уби интригата, отбелязвайки второ попадение.

Домакините много добре бяха разгадали съперника и трудно допускаха опасност пред Едуард Менди. В малкото случаи, когато "кралете" имаха възможност да обстрелват противниковата врата, стражът на "сините" се намесваше по брилянтен начин.

По този начин Челси достига до финален сблъсък едва за трети път в историята си и за пръв път от 2012 година насам, когато спечели титлата срещу Байерн Мюнхен.

Английският тим продължава впечатляващата си статистика срещу този опонент и остава непобеден в 5-и мач помежду им.

Реал Мадрид не успя да покаже най-доброто от себе си, като през второто полувреме поведението на футболистите на Зинедин Зидан беше катастрофално и резултатът можеше да бъде по-изразителен.

Финалът срещу Манчестър Сити ще бъде на 29-и май в Истанбул, като за втора поредна година Томас Тухел ще има възможността да се бори за златните медали.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase