Снимка: Lap.bg

Ясен Петров беше представен като национален селекционер на България на официална пресконференция. Специалистът позира с фланелката на представителния тим в компанията на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов.

Още по темата
"Тръпка е за мен, че съм пред вас след толкова много години. Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, но никога не съм бил далеч от българския футбол. Имах възможност да си почина година и шест месеца. През това време наблюдавах много български футбол, наблюдавах националния отбор. Не съм спирал да се интересувам какво се случва", заяви Петров и допълни:

"Имах вариант да замина за Китай, но след като се чух с Емил Костадинов, не се замислих."

"За мен беше чест. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в една от най-многолюдните страни. Националният отбор е представителният отбор на страната. Да, имиджът през последните години поспадна. Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който, ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Ще се опитам с моя екип да направим всичко възможно да върнем усмивките на хората", добави Пловдивския Джанини.

"Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия национален отбор. Разговорът ни беше много конструктивен. Важното е да има атмосфера, която да пренесем към футболистите. За мен е много важно футболистите да нямат страх. Убеден съм, че ще направим нещо", посочи още бившият треньор на Левски и Ботев Пловдив.

Какво още каза Ясен Петров при представянето си вижте в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase