Снимка: Lap.bg

Треньорът на Левски - Славиша Стоянович, има план как да изведе "сините" до първа титла на България от 2009 година насам.

Спецът, който в края на есента се завърна на "Герена", е изготвил доклад от 13 точки, според който 26-кратният първенец най-накрая трябва да си стъпи на краката и след 2-3 години да се окичи със златните медали. Планът беше изпратен до ръководството на клуба, феновете и медиите.

Припомняме, че в началото на века подобен ход предприеха Станимир Стоилов и Наско Сираков, който тогава беше изпълнителен директор, а сега е главен акционер.

Неговото наименования беше "План 2007", но успя да се реализира по-рано, като Левски игра 1/4-финал за Купата на УЕФА и се превърна в първия български отбор, който се класира за групите на Шампионска лига.

1. КОДЕКС НА ЛЕВСКИ

Кодексът съдържа правила за поведение на терена и извън терена. Правила за поведение на всички членове на клуба -ръководители, администрация, обслужващ персонал, треньори, състезатели. Кодексът съдържа познаване на историята на клуба, норми за ДОСТОЙНСТВО, УВАЖЕНИЕ, ДРЕСКОД! Кодексът на Левски е нашият БРАНД! Нашата фирмена марка. Всеки, който дойде в Левски, от първия момент ще знае къде е и какво се изисква от него.

2. ФИЛОСОФИЯ НА ЛЕВСКИ СОФИЯ

В клубната философия ще са зададени критериите, на които следва да отговаря дадено лице, за да е част от ПФК Левски. Тя следва да съдържа характеристика на футболните, техническите умения, личностни качества, ниво на професионализъм, степента на образование. Клубната философия трябва да се прилага спрямо всички нива в клуба. В нея ще са очертани всички необходими изисквания за заемане на постовете на директор, треньор, асистент, медицински персонал, състезател.

3. ФИЛОСОФИЯ НА ИГРА

Във философията на играта ще са заложени изисквания за СТИЛ на играта - игра с повече докосвания на топката, повече владеене на топката, атакуващ футбол или други. Тук ще са очертани и изискванията за СИСТЕМАТА на игра. И стилът, и системата на игра следва да бъдат съобразени с традициите на клуба и съвременните тенденции в развитието на футболната игра.

Вижте плана в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase