Снимка: БГНЕС

Почти месец след смъртта на Диего Армандо Марадона, темата около великата десетка продължава да е неизменна в ежедневните заглавия в медиите в Аржентина.

Но толкова заради това, което той постигна на терена - а то бе колосално - а с мистерии, скандали около наследство и т.н.

Доктор Алфредо Кахе, който близо 30 години бе семеен лекар на Марадона и дъщерите му, даде интервю пред местния Канал 9, в което не само между редовете могат да се прочетат стряскащи неща.

Медикът е бил близо до Диего до преди около 2 години, когато "обкръжението" започва да затваря вратите към него не само за доктор Кахе, а и за други хора от най-близкия кръг с приятели на звездата.

"Когато разбрах, че е в клиниката "Олива" през ноември, веднага отидох да го видя - каза лекарят. - Но не бях допуснат при него. Само в един случай успях да стигна до стаята му и Диего спеше, напълно упоен. Колеги, които са провели лечението тогава, ми казаха - той е говорил за "прекратяване на това", намеквал е за самоубийство.

Марадона бе изхабен, уморен от всичко около него. Това бе цирк, но той се умори да бъде главният герой в него. Не успях да поговоря с него един последен, но съм на мнение, че това си бе до голяма степен самоубийство. Или - ако искате - умишлено оставяне в ръцете на смъртта, с надежда тя да дойде."

Кахе коментира и темата с евентуалното преместване в Куба на Диего, което се е подготвяло за дните преди Коледа.

Там трябваше да премине етап от терапията срещу депресията и анемията.

"Аз бях с него при първия му престой в Куба. Сега щеше да е много различно. Марадона от 2000-а година бе все още пълен с живот, той се бореше за живота си в онази ситуация. Този път нямаше да помогне, защото той бе пожелал да е така. Всичко да приключи.", смята докторът.
 

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 1 година

Ех, гнусни медии и журналисти ще му се ровят в кокалите са скандали и сензации с години. Оставете го човека да си почива в мир, повръща ми се от журналистите и медиите - не само от родните.