Снимка: LAP.bg

Берое спечели Битката за Тракия без да остави никакви шансове на Ботев Пловдив. „Зелено-белите“ доминираха от първата до последната минута за 3:0, а статистиката само потвърждава това – 14 удара за домакините срещу едва 5 за Ботев Пловдив.

Еривалдо откри резултата в средата на първата част, а две попадения след почивката на Фал и Ангелов направиха успеха по-изразителен.

Това е втора поредна победа за "старозагорци", след като в миналия кръг успяха да вземат трите точки и срещу Левски.

По този начин отборът, предвождан от Димитър Димитров - Херо, се утвърди в топ 6.

Кризата в Ботев се задълбочава още повече, след като в рамките само на две седмици допуснаха серия тежки поражения. Първо загуба с 0:6 в пловдивското дерби, последва 0:3 срещу ЦСКА, а и днешната, също изразителна, загуба в дербито на Тракия.

Проблемите за старши треньора на "жълто-черните" Стефан Стоянов бяха свързани с отсъствието на Атанас Илиев и Тодор Неделев. Това се отрази на играта на „пловдивчани“ в предни позиции, които трудно намираха пътя към противниковата врата.

На "старозагорци" им предстоят 2 мача до края на календарната година - Царско село и Монтана, докато за Ботев 2020 година приключва с гостуване в Разград.

Всичко за развоя на мача четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase