Снимка: ПФК Славия

На 84-годишна възраст почина бившият капитан на националния отбор и президент на Българския футболен съюз Димитър Ларгов, съобщиха от БФС и бившия му клуб Славия.

Спортната кариера на родения на 10 септември 1936 г. футболист и функционер е почти изцяло свързана с тима на "белите", за които записва над 200 мача за първенство и отбелязва 28 гола, печелейки на три пъти Купата на Съветската армия.

За националния отбор Ларгов изиграва 24 срещи, в които се разписва три пъти и участва на световното първенство в Англия през 1966 година.

В средата и в края на 80-те години е президент на Славия, а между 1991 и 1993 е начело на Българския футболен съюз.

"Ръководството и служителите на БФС изказват съболезнования на близките и роднините на Димитър Ларгов. Поклон пред светлата му памет!", се казва в съобщението на футболния съюз.

"В този момент мислите ни са изцяло със семейството и близките му. Отиде си една от най-големите клубни легенди", заявиха от Славия, предаде БНР.

Спортни новичи четете на Gol.bg


 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 месеца

Сто процента се е гласил да взема високата незаслужена пенсия още поне петнадесет години. Но уви короната му обърка сметките.

4

Анонимен

преди 2 месеца

До Ъъъ 3
о заведоха юристконсулт към МВР.......Абе чисто и просто - милиционер! :)))))))))))))))))

3

Ъъъ

преди 2 месеца

Ларгов не е бил никакъв милиционер. Навремето всички футболисти ги водеха на работа някъде. Ларгов, понеже е свършир право, го заведоха юристконсулт към МВР. Всички левскари се водеха офицери от МВР, а ЦСКА-то - офицери от кашимерията.