Снимка: БГНЕС

Атлетико Мадрид надигра, надбяга и заслужено победи и задълбочи кризата в Барселона след успех с 1:0 на своя стадион "Уанда Метрополитано".

Яник Ферейра Караско вкара единствения гол в срещата в добавеното време на първото полувреме след груба грешка на защитата на Барса и най-вече на вратаря Тер Стеген.

Караско бе изведен по крилото, а незнайно защо вратаря тръгна да го пресреща близо на 30-ия метър, при положение, че и защитник догонваше играча на Атлетико. Нападателят чукна технично между краката на Тер Стеген и с удар извън наказателното поле отбеляза.

Тимът на Роналд Куман изигра поредния си слаб мач и трудно стигаше до голови положения. Антоан Гризман и Клеман Лангле пропуснаха от изгодни ситуации след центрирания от крилата. Домакините пък в типичен стил се отбраняваха много добре и изчакваха момента за контраатаки. При една от тях Маркос Йоренте разтресе гредата през първото полувреме.

Така след шестата си победа от 8 мача този сезон Атлетико Мадрид се изравни на върха в класирането с Реал Сосиедад. Двата отбора имат по 20 точки, но "дюшекчиите" са с мач по-малко. Тимът на Диего Симеоне продължава да е единственият без загуба от началото на сезона.

За Барселона проблемите продължават. От 8 мача този сезон хората на Роналд Куман имат 3 победи, 2 равенства и 3 загуби. Каталунците са на 10-то място в класирането с 11 точки, вече на цели 9 от лидерите.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase