Снимка: LAP.bg

Капитанът на ЦСКА Петър Занев вече няма коронавирус, но инфекцията е причинила леки усложнения и ще продължи да се лекува у дома, пише Gol.bg.

От петък той вече не е под карантина. Едва след като се излекува напълно обаче, крайният бранител ще може да се върне към тренировъчен процес. При съотборникът му Ахмед Ахмедов, също диагностициран с COVID-19, възстановяването е протекло без сериозни симптоми.

"Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома. Пробата ми вече е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Но имам усложнения - някакво петънце на белия дроб и начален стадий на бронхопневмония от 5 дни", сподели Занев пред "Тема Спорт".

"Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам някакво възпаление. Пия антибиотици, инхалации правя. Много лош период се получи - първо грип, после коронавирус и сега усложненията. Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой - почивка, антибиотици, лечение", допълни Занев.

Още футболни новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase