Снимка: БГНЕС

Ако изменението в Закона за хазарта се приеме, футболът ни ще слезе на последно място. Това коментира пред NOVA Константин Папазов, собственик на 35% от акциите на „Левски".

„Без да засягам никого, когато се предлага закон, в случая новият Закон за хазарта, трябва да се помисли каква е целта. Ако тя е за добро, тя трябва да бъде подплатена с нещо", коментира Папазов.

„В последните 20 дни това разклаща. Целият световен спорт рекламира бетинг компаниите. Казината и всички тези покер зали дават за спорта. В България се дават между 45 и 50 млн.”, обясни Папазов.

По думите му в момента сделка за „Левски” не може да има, защото евентуалните купувачи не знаят какво ще се случи.

„Българският спорт няма никаква регулация относно финансирането. Това е феномен! Не може да няма! Може би ще дойде и този ден, в който ще има ясни правила за това какви дивиденти ще имаш, ако рекламираш в спорта”, обясни още Папазов.

„Аз ви гарантирам, че ако забранят рекламата на бетинг компаниите в българския футбол, той ще слезе на последното място. Това ни е манталитетът. Аз съм се занимавал с бинго, бил съм собственик на казино", завърши Тити.

Коментари Напиши коментар

41

One

преди 2 години

А то сега къде е?! По-добре само на юношески школи и почти без бюджет, е тогава няма да има как Ревльото и Бате Наско Далаверата, да намажат яко, но на кого му пука.

40

Анонимен

преди 2 години

Доколкото разбрахме от изказването на Сираков и от нарко разпространението. На екипите, ако пише "Ел Чапо" ще потекат пари. Тити не целуваше ли ръцете на Мишо Бирата? Тити не ревеше ли за Корпоративна банка и Цветан Василев? От както бетовете поеха футбола, дори и Лудогорец върви надолу. Само имотното състояние на някой люде се повишава. Този отдавна е досаден. И индикатор за мръсен проект.

39

Селянин

преди 2 години

Абе ти от баскетбол ли разбираш или от футбол ?