Снимка: БТА

Локомотив и Ботев завършиха 1:1 в пловдивското дерби на "Лаута" от осмия кръг на efbet Лига.

"Железничарите" се утвърдиха на третото място с 14 точки, а "жълто-черните" са в средата на таблицата с 9 точки.

Ботев започна по-добре и в осмата минута откри резултата. Марко Перван изведе в ляво в пеналта Лазар Марин и той от малък ъгъл със силен удар простреля Мартин Луков.

Локомотив владееше доста повече топката до почивката, но не успя да достигне до нито едно чисто голово положение през първото полувреме.

След почивката "железничарите" излязоха крайно мотивирани и в 53-ата минута стигнаха до изравнителен гол. Первиз Умарбаев центрира от фаул от дясно към далечната греда и от границата на малкия пеналт Стивън Езе засече от въздуха с крак за 1:1.

Домакините продължиха по-активната си игра, но в 72-ата минута Ботев стигна до много добро положение. Перван получи пас по тревата от дясно около точката на дузпата, но засече право в ръцете на Мартин Луков.

Гостите продължиха със силните си изяви и в 81-ата минута Димитър Пиргов можеше да вкара. Той засече с глава от 13-14 метра центриране от ляво на Станислав Шопов, топката се удари в напречната греда и излезе в аут.

В края пък Локомотив отново натисна, но Янко Георгиев се справи добре след опасен изстрел от дистанция на Ален Ожболт в добавеното време.

Секунди преди последния съдийски сигнал Локомотив беше на сантиметри от победата. Стивън Езе свали едно центриране към Дейвид Малембана, който отблизо от малък ъгъл нацели страничния стълб на вратата на Ботев.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase