Снимка: Lap.bg

Левски започна сезона в българското първенство с победа! "Сините" надделяха с 4:1 над Дунав в Русе, а в герой се превърна Давиде Мариани, който в края на мача беше сменен, напусна терена недоволен и проведе кратък разговор с треньора Петър Хубчев край тъчлинията.

 
Швейцарският плеймейкър се отчете с два гола и асистенция към Станислав Иванов. Мариани откри резултата в 15-ата, а в 38-ата минута подаде към младока, който беше точен за 2:0. Малко след началото на второто полувреме Ахмед Ахмедов върна надеждите на "драконите". Той се разписа след грешка на Янис Каргас.
 
В 64-ата минута гостите възстановиха аванса си от два гола. Георги Динков спъна Станислав Иванов в наказателното поле и от последвалата дузпа Мариани покачи на 3:1. Крайният резултат оформи Паулиньо в 81-ата минута.  
 
В следващия кръг в efbet Лига Левски гостува на Етър във Велико Търново, докато Дунав играе с Ботев в Пловдив. Преди това за "сините" предстои реваншът с Ружомберок от 1-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Българите имат преднина от 2:0 след първата среща, играна в Словакия.
 
Подробности от мача четете в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase