Снимка: Facebook

По първоначални данни 35 са задържаните българи след сблъсъците между агитките на Левски, Краковия и Аякс в Братислава, съобщиха от Външно министерство пред "Фокус".

Още по темата

Малко след 21 часа местно време на 10 юли една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия. Общо задържаните са 80 души.

Тепърва ще се изяснява какво е предшествало сблъсъците. По непотвърдена информация полските запалянковци са се заканили на родните ултраси, не се изключва възможността да е имало и уговерени срещи за битки помежду им. Към полските хулигани са се присъединили и холандици, фенове на Аякс.

Резултатът от сблъсъците е ранени, над 80 арестувани и потрошени заведения в Братислава.

Левски играе тази вечер своя първи мач в Лига Европа срещу словашкия Ружумберок.

Вижте видео от сблъсъците тук

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 седмица

До до 6

Най-мъжко е поведението така да действаш, че да не се стига до физическа разправа. Всичко останало са първобитни първосигнални глупости водещи след себе си тежки последствия. Няма как да го разберете, но както и да е.

5

Анонимен

преди 1 седмица

До до 6

Едва ли са ги нападали и ритали. Първо са крещели, виели, врещели и пищели както подобава на футболни агитки. Нашите отвърнали и чак тогава започва патакламата.

4

Анонимен

преди 1 седмица

До Левскарче

Аааа не сме - нашите арестувани са 35, а ония 45. Водят ни и в тая класация. Не сме се справили добре.