Снимка: Булфото

Тази вечер Лудогорец ще стартира участието си в Шампионската лига.

От 21:00 часа в Будапеща разградчани ще срещнат унгарския първенец Ференцварош. Двубоят е от изключителна важност за Стойчо Стоев и възпитаниците му, като в него те ще трябва да се изправят срещу кошмарите си - през миналия сезон бяха изхвърлени от друг маджарски тим от турнира на богатите - МОЛ Види.

На "Трупама Арена" Лудогорец ще стане трети по мачове от българските отбори в евротурнирите. Това ще е 75-и двубой за разградчани - с 1 повече от Литекс. В досегашните си срещи тимът има положителен баланс - 26 победи, 23 равенства и 25 загуби, при голова разлика 101-90. Това ще е осмо участие на орлите в континенталните надпревари. Във всяко е стартирал от Шампионската лига.

Очаква се на вратата да е Ренан дос Сантос. Вдясно на отбраната ще стартира новото попълнение Жордан Икоко. За отсрещния фланг ще бъде предпочетен Антон Недялков пред Сисиньо.

В центъра на ариергарда ще започнат Драгош Григоре и Моци. Сигурност с представянето си в халфовата линия ще трябва да дават капитанът Дяков и полякът Горалски. Голямата въпросителна пред Стоев е кой да дърпа конците - опитният Марселиньо или взетият през лятото израелец Дан Битон. По крилата ще нападат новото попълнение Мавис Чибота и Джоди Лукоки, а на върха на атаката ще е Клаудиу Кешерю.

Вчера от Ференцварош официално огласиха картотекираните си футболисти за първия квалификационен кръг на Шампионската лига. За изненада на феновете зад борда остана капитанът Леандро. 37-годишният бразилски централен защитник ще липсва на тима. Треньорът Сергей Ребров е амбициран отборът му да направи пробив. "Ще се опитаме да постигнем резултат, който да ни позволи да елиминираме съперника. За мен най-опасен е Марселиньо, но не знам дали ще играе. Всеки футболист на съперника може да ни създаде главоболия. Мачът ще бъде решен от малки детайли", каза той.

Добра новина за Лудогорец е, че на разположение на украинския специалист няма да е контузеният голмайстор на Ференцварош - италианецът Давиде Ландзафаме, който евентуално ще бъде на линия за реванша. Очаква се титуляр за унгарците да бъде бившият офанзивен халф на ЦСКА Руй Педро.

Всичко преди старта на Лудогорец в Европа четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase