Общ преглед
Бойко Борисов извика на извънредна среща в Министерския съвет шефовете на трите футболни сили в момента ЦСКА, "Левски" и "Лудогорец" - Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев.

На разговорите е присъствал също главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Част от причините са стартиращият в петък нов футболен сезон и натискът върху съдиите. Това потвърди и президентът на БФС Борислав Михайлов, който обеща този сезон босовете на водещите отбори да се разбират по-добре, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ябълка на раздора обаче се оказват телевизионните права за излъчване на футболния шампионат. Преди дни от ЦСКА изпратиха ултимативно писмо до БФС с данни, че Кирил Домусчиев държи телевизионни и рекламните права на първенството чрез фирмата си "Футбол про медия", а също така е и собственик на излъчващата първенството "Нова Броудкастинг груп". В същото време Домусчиев е член на Изпълнителния комитет на БФС.

Според клуба от Борисовата градина в случая има четворен конфликт на интереси. "Армейците" заплашиха да се обърнат към КЗК, а Борислав Михайлов отказа да коментира темата.

МВР шефът Младен Маринов пък обеща още по-сериозна работа в борбата с футболното хулиганство.

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", сподели босът на ЦСКА Гриша Ганчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар