Снимки: Reuters

Шест месеца след трагичното падане на самолета на Емилиано Сала в Ла Манша, 64-годишен мъж е арестуван по обвинения за непредумишленото убийство на 28-годишния футболист, съобщи полицията в Дорсет. 

Още по темата

"Проведохме обширно разследване, което да изясни обстоятелствата, които са довели до смъртта на Сала и продължаваме да работим със своите партньри в тази посока. Като част от това разследване сме разгледали и доказателствата по подозрения за престъпност и като резултат на усилията ни, в сряда, 19 юни, арестувахме 64-годишен мъж в района Северен Йоркшир, заподозрян в убийство по непредпазливост", съобщава инспектор Саймън Хъксър от полицията в Дорсет.

Самоличността, както и участието на мъжа в смъртта на Сала още е неясно, докато не приключи разследването и не бъдат повдигнати обвинения. Заподозреният е разпитан и осовободен от ареста под наблюдение.

"Понеже говорим за разследване, което все още е в ход, ще помоля медиите и гражданите да се въздържат от спекулации, тъй като това би довело до неудобство за семействата на загиналия Сала и пилота Иботсън. Като стандартна практика, няма да обяваваме повече информация относно човекът, който е арестуван, преди да бъдат повдигнати обвинения", заяви още Хъксър.

Емилиано Сала загина в самолетна катастрофа на 21 януари. Няколко месеца по-късно, тялото му беше извадено от водите на Ла Манша, но пилота Дейвид Иботсън продължава да е в неизвестност. Първоначалната версия за инцидента бе некомпетентност от страна на пилота на самолета.

По-рано този месец, на двама души бе повдигнато обвинение, след като разпространиха снимка на трупа на Сала в моргата. Процесът срещу тях ще се състои на 10 юли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase