Снимка: Reuters, архив

Испания и Португалия обсъждат възможността да подадат документи за съвместна кандидатура на Световното първенство през 2030-а година, съобщи пресслужбата на Испанската федерация по футбол.

Също така се уточнява, че представители на двете страни са провели редица срещи, след което е започнал задълбочен анализ на всичко около заявката. Също така е ясно, че правителствата на двете страни са достатъчно добре информирани за общата заявка и са наясно какво предстои по темата.

По-рано през тази година съвместна кандидатура за Мондиал 2030 обявиха, че ще издигнат Уругвай, Парагвай, Аржентина и Чили, както и Мароко. Също така има ясна кандидатура и от Балканските страни България, Сърбия, Гърция и Румъния.

Испания вече е била домакин на Световно първенство и това стана през 1982-а година, а Португалия прие Европейското първенство през 2004-а година. Испания също така прие Олимпийски игри през 1992-а година чрез Барселона, а след това също издигна кандидатура на Мадрид, но тя не беше успешна.

Световното през 2022-а година е в Катар, а това през 2026-а или първото с 48 отбора, е дадено на САЩ, Канада и Мексико в съвместна кандидатура.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 седмица

Да, хората там имат традиции
могат
а пък ние тука...
Абе стадионите ни празни,
корупцията е навсякъде,
Перуката царува,
а сме тръгнали и Мондиал да искаме...
Баси фейка

2

Анонимен

преди 1 седмица

Лекувай се, тези стадиони ще се завършат към 2130 г. ако евентуало България е превзела друга страна иначе и тогава няма да е бъде !

1

Наблюдател

преди 1 седмица

Искат ама няма. Имаме да завършваме стадионите в Пловдив и Варна, без европейско или световно няма да станат.