Снимка: Reuters

Gol.bg продължава да представя рубриката си "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

 
Това е седмицата на финалите в европейските клубни турнири. В събота на стадион "Уанда Метролитано" в Мадрид Тотнъм и Ливърпул ще определят новият първенец на Шампионска лига. И в двата отбора има кадрови проблеми. Хари Кейн и Роберто Фирмино до последно са под въпрос за големия сблъсък. Очакванията са двамата да са в групите на Маурисио Почетино и Юрген Клоп, но английският национал ще остане резерва, ако не е готов на 100%.
 
"Шпорите" и мърсисайдци играха две срещи помежду си през сезона във Висшата лига. И в двата случая "червените" спечелиха с по 2:1, но финалът ще е коренно различен. Тотнъм стигна до него, след като елиминира Борусия Дортмунд, Манчестър Сити и Аякс след голяма драма и гол в последните секунди. Ливърпул се справи с два колоса на Стария континент – Байерн Мюнхен и Барселона, а между тях елиминира и Порто. Сблъсъците с Лео Меси и компания ще влязат в историята на турнира, след като англичаните загубиха с 0:3 в Испания, но спечелиха с 4:0 на "Анфийлд".
 
В сряда Челси и Арсенал ще решат новия първенец на Лига Европа. Този мач е последен шанс за "топчиите" да вземат квота за участие в Шампионска лига, след като завършиха на 5-то място във Висшата лига
 
Прочетете целия материал в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase