Снимка: БТА

Този мач е за учебниците по футбол! Тотнъм мина през ада и елиминира Манчестър Сити от Шампионската лига, след като загуби с 3:4 в реванша на "Етихад", но с общ резултат 4:4 се класира за полуфинала на турнира.

Всичките зрители по трибуните станаха свидетели на тотално голово зрелище, като за 21 минути видяха общо два обрата и цели 5 гола. Серията започна Рахим Стърлинг в четвъртата минута, който даде аванс за домакините. Малко след това "шпорите" обърнаха резултата с два бързи гола на Хюн Мин Сон в 7-та и 10-тата минута, но секунди по-късно Бернардо Силва възстанови равенството. В 21-та минута Стърлинг (21') отново изведе домакините напред. Пет гола за 21 минути, това е нов рекорд в турнира на богатите.

През втората част двата отбора продължиха зрелищното си надиграване, като Серхио Агуеро (59 мин.) даде глътка въздух на "гражданите". Драмата продължи, след като Фернандо Йоренте в 73-тата също се разписа. Ситуацията при гола му обаче бе спорна, тъй като на повторенията се видя, че нападателят използва ръката си, за да насочи топката във вратата.

Така ще Тотнъм се изправи срещу терминатора на футболни гиганти Аякс, който вчера отстрани Ювентус с общ резултат 3:2. Първата среща между "топчиите" и холандците ще се проведе на 30 април, вторник.

В другата среща Ливърпул удари и във втория мач Порто, този път с 4:1. Така с общ резултат 6:1 англичаните си осигуриха полуфинал срещу Барселона.

Всичко за двубоите снощи и отзиви след мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase