Снимка: Bulphoto.com

Съдията Николай Йорданов се справи с напечения първи 1/2-финален мач от Купата на България между Ботев Пловдив и ЦСКА (3:2). Това заяви пред Gol.bg бившият международен рефер Детелин Баялцалиев.

След срещата "червените" имаха претенции за неотсъдена дузпа в тяхна полза, както и за изгонването за две официални предупреждения на Жанио Бикел.
 
Според Баялцалиев обаче не е имало наказателен удар за "армейците". "Играта с ръка беше неволна. При тези ситуации няма значение дали топката се удря в двете ръце или едната, когато не се играе умишлено. Освен това при положението нямаше остър пас или удар по посока на вратата", обоснова мнението си Баялцалиев.
 
Относно Бикел, той заяви, че бившият юношески национал на Португалия правилно е бил пратен под душовете. "Още преди изгонването извърши няколко груби нарушения", добави Баялцалиев.
 
Той заяви още, че мачът е бил много динамичен и напечен, което го е превърнало в изключително труден за ръководене. "Но Ники Йорданов се справи. Беше адекватен. Всеки може да има претенции, защото гледа своята камбанария и винаги има спорни моменти", завърши бившият арбитър.
 
Реваншът между ЦСКА и Ботев на стадион "Българска армия" ще се играе следващата сряда от 19.00 часа. 
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase