Снимка: Ройтерс

Спящият колос Аякс се събуди! Холандците продължават да изумяват Европа, след като елиминираха италианския хегемон Ювентус и се класираха на 1/2-финалите в Шампионска лига за първи път от 20 години!

Гостите спечелиха насред Торино с 2:1, като това беше най-малкото, с което "Старата госпожа" се отърва. Всичко започна брилянтно за домакините, след като Кристиано Роналдо откри резултата в 28-ата минута, но след това Аякс пое инициативата и не я изпусна до самия край.

Дони ван де Беек изравни в 34-ата минута, а в 68-ата Матийс де Лихт донесе успеха за холандците, които с общ резултат 3:2 от двата мача се клаираха за следващата фаза.
 
Там съперник ще е победителят между Манчестър Сити и Тотнъм, които играят на "Етихад" утре вечер. Преди реванша лондончани имат преднина от 1:0.
 
В същото веме Барселона стартира мудно, но срази Манчестър Юнайтед с 3:0 четвъртфинален мач-реванш на Шампионската лига, игран на стадион "Ноу Камп". Така възпитаниците на Ернесто Валверде продължават напред с общ резултат 4:0.
 
Барселона се класира на полуфиналите в турнира за първи път от 2015 година насам, когато грабна и трофея. Във финалната четворка каталунците ще играят срещу Ливърпул или Порто.

Подробности от мачовете четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase