Снимка: Reuters

Манчестър Юнайтед загуби от Барселона с 0:1 в първи 1/4-финален двубой на Шампионска лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Каталунците откриха резултата при първата си добра възможност чрез Луис Суарес, който засече майсторски с глава след центриране на Лео Меси. Уругваецът обаче отново остана капо този сезон, защото голът беше записан като попадение в собствената врата на Люк Шоу.
 
Това се оказа и единственият гол в лишения от зрелище мач, защото домакините бяха неточни при всичките си седем стрелби, докато гостите постигнаха общо три точни и два неточни удара, контролирайки топката в 61% от времето.
 
Четете подробности за мача Юнайтед - Барса в Gol.bg
 
В другия сблъсък от вечерта Аякс и Ювентус завършиха наравно 1:1. 
 
Двата отбора изиграха хубава среща нa стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам и в 45-ата минута завърналият се след контузия Кристиано Роналдо откри резултата. По този начин той вкара осмия си гол в шест мача срещу холандците в турнира.
 
Точно 31 секунди след подновяването на играта Давид Нерес изравни след грешка на Жоао Кансело, който преди това се отчете с асистенция. През по-голямата част от двубоя Аякс владееше инициативата, но опитът на "Старата госпожа" си каза думата и гостите си тръгнаха с добър резултат преди реванша в Торино, който ще се играе след шест дни. 
 
Четете подробности за мача Аякс - Юве в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase