Снимка: Reuters

Битката за титлата в Англия е ожесточена. Ливърпул и Манчестър Сити кръстосаха шпаги още в началото на сезона и се очаква всичко да се реши в последните кръгове на Висшата лига.

В момента мърсисайдци имат крехка преднина от три точки на върха пред "гражданите" и феновете им мечтаят за първи триумф на Острова от далечната 1990 г. Твърде дълъг период за клуб от подобен ранг...
 
До края на кампанията остават 13 кръга, в които може да се случи абсолютно всичко. Интересното е, че Ливърпул и Манчестър Сити имат сходни програми.
 
И за двата отбора предстоят тежки гостувания на "Гудисън Парк" и "Олд Трафорд", съответно на Евертън и намиращият се в чудесна форма Манчестър Юнайтед.
 
Отделно фаворитите за титлата приемат на своите стадиони Челси и Тотнъм, който дебне от 3-та позиция. Има и други срещи, които могат да се окажат "препъни камък" за възпитаниците на Юрген Клоп и Пеп Гуардиола.
 
В предпоследния кръг Ливърпул играе в дома на Нюкасъл "Сейнт Джеймсис Парк", където наскоро Сити претърпя неочаквана загуба. Шампионите пък пътуват до Лондон в 34-ия кръг.
 
Там гостуват на един от най-негостоприемните стадиони на Острова що се отнася до атмосфера – "Селхърст Парк". И "гражданите" ще се опитат да отмъстят на Кристъл Палас, който до момента е единственият отбор, който не само не загуби на "Етихад", но и спечели (3:2).
 
Кой ще ликува накрая, ще разберем в началото на месец май. Но едно е сигурно – един от двата отбора ще влезе в историята. "Червените" с вдигането на 30-годишната прокоба или "небесносините" с две последователни титли за първи път в историята им. Междувременно идват и битките в Шампионска лига, където на 1/8-финалите Ливърпул среща Байерн Мюнхен, а Сити Шалке.
 
Вижте програмата на двата отбора до края на сезона във Висшата лига в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase