Снимка: Bulphoto.com

Валери Божинов ще смени Габриел Обертан в Левски! Френската звезда на "сините" е с единия крак в турския Езрурумспор срещу 2 милиона евро. 

26-кратният шампион на България се е прицелил именно в Божинов за наследник на бившия футболисти на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл. Според Спортал изпълнителният директор на клуба Павел Колев вече е провел разговори с нападателя, който нееднократно заяви, че е готов да се върне на "Герена".
 
Божинов игра за Левски през 2014 г. и в 20 мача вкара 8 гола. Големият плюс при него е, че ще излезе без пари на "сините", тъй като договорът му с Ботев Враца изтече, въпреки че продължава да тренира с новака в Първа лига.
 
Така с получената сума от Обертан Левски ще може да покрие част от задълженията и ще има негов наследник като свободен агент. Освен това столичани ще спестят и от огромната заплата на французина.
 
Както Gol. съобщи първи още на 16 ноември, месечното възнаграждение на крилото възлизаше на 45 хил. евро. Със сигурност Божинов няма да прибира толкова голяма сума. 
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase