Снимка: БТА

Манчестър Сити е на път да се срине в битката за титлата, след като загуби по нелеп начин гостуването си на Нюкасъл с 1:2 на „Сейнт Джеймсис Парк”.

"Гражданите" поведоха още в 25-ата секунда чрез Агуеро, а освен това отборът тотално доминираше над противника и пропусна няколко добри шанса за второ попадение.

Въпреки това след няколко пропуска Рондон наказа неприятно гостите след гол в 66-ата минута, а Ричи от дузпа донесе обрата и победата на домакините в 83-ата минута.

След този мач Сити е втори с актив от 56 точки и е на 4 точки от лидера Ливърпул, който е с мач по-малко. При победа тази вечер срещу Лестър "мърсисайди" отново ще имат аванс от 7 точки над актуалния шампион.

В другия интересен мач от снощи победната приказка на Оле Гунар Солскяер начело на Манчестър Юнайтед приключи. "Червените дяволи" стигнаха до драматично равенство 2:2 с Бърнли насред "Олд Трафорд".

"Виненочервените" изиграха страхотен мач и в крайна сметка успяха да спънат домакините, като дори изпуснаха и трите точки, след като до 85-ата минута водеха с 2:0.

Головете за гостите мушнаха Ашли Барнс в 51-ата и Крис Ууд в 81-ата, но Юнайтед стигна до драматично равенство след гол от дузпа на Пол Погба (87) и Виктор Линдельоф в добавеното време на срещата.

Всички новини около снощните мачове във Висшата лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase