Снимка: Bulphoto.com

Латвия ще се бори до последно за треньора на Левски Славиша Стоянович, пише местният сайт sportacentrs.com, цитиран от "Меридиан мач". Именно прибалтийският портал пръв разкри за възможността словенецът да напусне "Герена", защото имал желание да стане селекционер. В Рига не са убедени, че нещата са приключили, въпреки думите на спеца, че щом е в София, значи остава начело на 26-кратния шампион на България. Повод за това твърдение даде и самият президент на федерацията на страната. 

"Докато не уредим нещата и не подпишем официален договор, няма да коментирам имена или фамилии", категоричен беше Каспар Горкш, след което ясно намекна, че визира именно Стоянович. "Медиите обичат да се ровят. Признавам, че успяхте да разкриете доста неща. Но ще научите кой ще води националния отбор, когато всичко приключи", добави Горкш, който е работил с треньора на Левски във ФК Рига.
 
"Не искам да коментирам имена, за да не се създават спекулации. Датата, която сме си поставили като краен срок, е 15 януари. Има дребен детайл, който да изгладим. Надявам се, че ще успеем да го решим дотогава", каза още той.
 
Според медиите в Латвия в близките дни Горкш лично ще дойде в София, за да преговаря с ръководството на Левски. Целта на латвийците е Стоянович да работи на две места до юни, когато изтичат ангажиментите му към "сините". От своя страна Левски със сигурност ще иска компенсация, за да пусне Стоянович да води единствено Латвия.
 
Припомняме, че сърбинът със словенски паспорт има договор със "сините" до лятото. В него има опция за продължаването му за още една година, но по всичко изглежда, че тя няма да бъде активизирана. Самият Стоянович призна, че по време на зимната си почивка е получил още две оферти, от клубни отбори, но не разкри нито имената, нито държавата, в която се намират. 
 
Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase